Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος



Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη Νέα Ορλεάνη, πρώτο σταθμό της 15νθήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο αεροδρόμιο “Λούις Άρμστρονγκ”, τον κ. Βαρθολομαίο καλωσόρισαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, μέλη του τοπικού κλήρου, εκπρόσωποι των δημοτικών και πολιτειακών αρχών της περιοχής, ομογενείς και παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστώντας για την υποδοχή που του έγινε, τόνισε ότι “επιστρέφουμε στη Νέα Ορλεάνη μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια, όταν ήρθαμε εδώ τον χειμώνα του 2006 για να μοιραστούμε την απώλεια και τον πόνο των θαρραλέων πολιτών της Νέας Ορλεάνης και να δούμε τις καταστροφές του τυφώνα Κατρίνα”. Στη συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο Οικολογικό Συμπόσιο που φέρει τον τίτλο: “Ο Μεγάλος Ποταμός Μισισιπής: Αποκατάσταση της ισορροπίας”.

Στον ποταμό Μισισιπή το Εν πλω συμπόσιο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στο Συμπόσιο, που διοργανώνεται από τον οργανισμό “Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον” εν πλώ, στη Νέα Ορλεάνη και στον ποταμό Μισισιπή, για τις επόμενες πέντε μέρες, εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συμμετάσχουν αρκετοί επιστήμονες, θεολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ΜΚΟ και ΜΜΕ.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails