Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Εμμένει στην αυταρχικότητα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Αναμονή για την στάση των υπολοίπων Αρχιερέων

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εμμένει στην αδιαλλαξία και την αυταρχικότητα και ζητά την τιμωρία των δύο ιερέων που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Μοναδικό "παράπτωμα" των ιερέων το ότι έχουν διαφορετική γνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο και την εξέφρασαν!!! Και μόνον αυτό αξίζει τιμωρίας κατά τον κ. Χρυσόστομο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "τους κληρικούς τους θέλει να υπακούουν στις εντολές της επίσημης Εκκλησίας"!!!
Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η στάση που θα κρατήσεις οι υπόλοιποι Αρχιερείς της Κύπρου, καθώς το θέμα θα τεθεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου.
Είναι μία ώρα ευθύνης για όλους τους Αρχιερείς της Κύπρου και ιδιαίτερα για όσους έχουν κατά καιρούς ταχθεί υπέρ της διαφυλάξεως της αληθείας της ορθοδόξου πίστεώς μας, είναι πληθωρικοί σε ομιλίες και κείμενα, αλλά δυστυχώς η εκκωφαντική σιωπή τους καθ' όλη την διάρκεια της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής λύπησε και προβλημάτισε το ορθόδοξο ποίμνιο, που ανάμενε, έστω, μια τοποθέτηση και όχι την παντελή απουσία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δεν θα του περάσει όμως! Ηδη Και ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πάφου δέχτηκαν το πρώτο χαστούκι στη Σύνοδο.

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails