Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ENΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου


(Ελάβαμε και ευχαρίστως δημοσιεύουμε την πιο κάτω άριστα νομικά, θεολογικά και ιστορικά κατοχυρωμένη μήνυση των δικηγόρων Ευαγγελίας Πουλλά-Μακαρούνα και Ανδρέα Μιχαήλ Μακαρούνα εναντίον του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου.
Οπως μας πληροφόρησε η κυρία Παπαχρήστου, με τη συνοδευτική ηλεκτρονική επιστολή που μας απέστειλε τη μήνυση, εκλαμβάνει τη σιωπή της Συνόδου ως πρόθεση να μην ασχοληθεί με τη μήνυση και ως εκ τούτου θεώρησε σκόπιμο να τη δώσει στη δημοσιότητα.
Συγχαίρουμε θερμά το ζεύγος των δικηγόρων Ευαγγελίας και Ανδρέα Μακαρούνα για τη συλλογή τόσου ιστορικού, θεολογικού και νομικού υλικού για να στηρίξουν τη μήνυση αν και φυσικά ουδέ επί στιγμή πιστέψαμε ότι η μήνυση θα μπορούσε καθ’ οιοιονδήποτε τρόπο να ευοδωθεί.
Εκείνο που ίσως αγνοεί το ζεύγος των δικηγόρων που υπέβαλε τη μήνυση είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εγκαλείται δικαίως για πολλά πλην όμως πριν αποδυθεί στους οικουμενιστικούς του σχεδιασμούς εξασφάλισε πλήρως τα νώτα του με την ομόφωνη επιδοκιμασία των σχεδίων του από όλα ανεξαίρετα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.



Η μήνυση του ζεύγους Μακαρούνα δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι ακόμη πονούν και ενδιαφέρονται για την πίστη μας και αξίζουν τον δίκαιό μας έπαινο πλην όμως η εκδίκαση των μηνύσεων προυποθέτει εξ ορισμού δικαστές που δεν εμπλέκονται στα υπό εκδίκαση αδικήματα.
Αφού, όμως, όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη συγκατάθεσή τους για να μιάνει τα αγιασμένα χώματα της Κύπρου ο Πάπας Βενέδικτος εξυπακούεται ότι καμιά μήνυση δεν μπορεί να προχωρήσει όσον καλά κατοχυρωμένη και αν είναι ιστορικά, θεολογικά και νομικά.
Ποιος θα δικάσει ποιον σε αυτή την περίπτωση; Αυτός που πρωτοστάτησε ή αυτοί που συνευδόκησαν προθύμως ή κατόπιν στυγνού και ανίερου υπολογισμού για να πραγματοποιηθούν τα αδικήματα;
Και όχι μόνον αυτό!
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως θα αποκαλύψουμε, συν Θεώ, στο εγγύς μέλλον συγκρότησε ιερά (γράφε ανίερη συμμαχία) έναντι βαρύτατου ανταλλάγματος με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο για να φέρει απερίσπαστος εις πέρας τους οικουμενιστικούς του σχεδιασμούς.
Παναγιώτης Τελεβάντος
Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το κείμενο της μήνυσης που μας απεστάλη:

ENΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails