Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

O @pontifex ...

                                         Ο Πάπας και στο twitter...                                                            


Από την επόμενη εβδομάδα οι πιστοί καθολικοί και όχι μόνο θα μπορούν να ακολουθούν κατά πόδας τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' στο twitter.




Από τις 12 Δεκεμβρίου την ημέρα εορτασμού της Παναγίας της Γουαδελούπης ο @pontifex θα επικοινωνεί τα μηνύματα της Καθολικής Εκκλησίας από το λογαριασμό του. Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερο σύμβουλο επικοινωνίας του Βατικανού: «Ο πάπας επιθυμεί να απευθυνθεί σε όλους». Τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα απαντούν σε ερωτήσεις πιστών που έχουν αποσταλεί στον #askpontifex.




Τα tweets του πάπα θα είναι στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Το πρώτο tweet θα είναι του @pontifex ενώ στην συνέχεια θα αναλάβουν δράση κυρίως οι βοηθοί του. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας θα πατήσει ο ίδιος το enter για το πρώτο tweet, αλλά όπως διευκρινίστηκε, ο 85χρονος προκαθήμενος, δεν είναι ο τύπος που θα περιφέρεται με ένα i-pad και θα στέλνει συνέχεια ο ίδιος. Όπως διαβεβαίωσε πάντως ο υπεύθυνος τύπου: «θα είναι τα δικά Του λόγια. Όχι τόσο διδασκαλίες όσο «μικρά διαμαντάκια σοφίας» το έθεσε ο ίδιος ο Πάπας».  Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Πάπας ως Αλάνθαστος δεν θα ακολουθεί κανέναν !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails