Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Πατριαρχείο Ρωσίας, Η Σύνοδος της Κρήτης δεν είναι πανορθόδοξη αφού παραβιάστηκε η αρχή της ομοφωνίαςΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία συνεδριάζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στη Μόσχα.
Όπως είχε γράψει η Romfea.gr σε χθεσινό δημοσιεύμα η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας, ασχολήθηκε και με το ζήτημα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσική Εκκλησία κατήγγειλε την συμπεριφορά της Συνόδου για έλλειψη συναίνεσης με τις άλλες εκκλησίες, τονίζοντας πως αυτό που συνέβη στην Κρήτη δεν μπορεί να θεωρηθεί Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.
Επίσης η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας αποφάσισε να μην υιοθετήσει τα τελικά έγγραφα που εγκρίθηκαν από την Σύνοδο της Κρήτης, ενώ τα ανέθεσε σε ειδική Θεολογική Επιτροπή για τις τελικές ολοκληρωμένες παρατηρήσεις.
Τέλος η Ρωσική Εκκλησία ασχολήθηκε και με τις αποφάσεις του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίες έτυχαν ευρείας αποδοχής από τα Μέλη της Συνόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails