Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Έφτασε, αδέλφια, η ώρα.

Έφτασε, αδέλφια, η ώρα.
«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

Έφτασε αδέλφια η ώρα. Η μεγάλη ώρα της ομολογίας, η μεγάλη της Κρίσεως ώρα!
Έφτασε η ώρα να φωνάξουμε δυνατά με όλη τη δύναμη της ψυχής μας και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη και σεβασμό στην Ιστορία αυτού του αιματοβαμμένου τόπου, της αγαπημένης μας πατρίδας.
Έφτασε η ώρα να διαλαλήσουμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία, ότι δεν συμμετέχουμε στα βρώμικα παιχνίδια των ισχυρών, ότι δεν συμφωνούμε στην επιχειρούμενη μειοδοσία των αρχόντων.
Έφτασε η ώρα να προτάξουμε τα στήθια μας και να πολεμήσουμε γενναία για την υπεράσπιση του Δικαίου και της Αλήθειας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, να αγωνιστούμε σθεναρά για την προάσπιση των αξιών του Γένους μας.
Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς, να απευθυνθούμε στους κυβερνήτες και με λεβεντιά και ανδρειοσύνη να ζητήσουμε να σταματήσει το ψέμα και το ξεπούλημα, να σταματήσει η δοσοληψία και η συναλλαγή, να σταματήσει η προδοσία.
Έφτασε η ώρα να διαφεντέψουμε στη γη μας. Να γίνουμε νοικοκυραίοι στα σπίτια μας, κύριοι και όχι δούλοι. Αφέντες κι όχι σκλάβοι.
Έφτασε η ώρα να σηκωθούμε όρθιοι, γενναίοι και δυνατοί, μαχητικοί και αποφασισμένοι. Να φωνάξουμε για την πατρίδα, να φωνάξουμε για τη Μακεδονία, να φωνάξουμε για το όνομά μας, την καταγωγή μας, τη γλώσσα μας, την ταυτότητά μας.
Έφτασε αδέλφια η ώρα.
Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε, να ‘νεργήσουμε. Κι ότι θέλουν ας μας κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails