Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Η "ορθόδοξη μαρτυρία" στην 13η Συνέλευση του ΚΕΚ!

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στην Λυών της Γαλλίας οι εργασίες της 13ης Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ). Στην χθεσινή πρώτη ημέρα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος με θέμα "ως χριστιανοί τολμούμε να ελπίζουμε".



ο Μακαριώτατος κ. Αναστάσιος στο βήμα του CEC. Αριστερά του η Ms Doris Peschke, Γενική Γραμματέας του CCME και ο Rev Jean Arnold de Clermont, Πρόεδρος του CEC

Κάποια από τα κύρια σημεία της ομιλίας του είναι τα εξής:

«Ανάμεσα σε όλες τις φιλοσοφικές προτάσεις, σε όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που αφορούν την αξία και το μέλλον του ανθρώπου, ο Χριστιανισμός παραμένει η πιο τολμηρή και αξιοθαύμαστη.

Επιμένει στη Σάρκωση του Υψίστου Όντος, του Θεού, και στο γεγονός ότι εμείς, τα ανθρώπινα όντα, μπορούμε να φτάσουμε στη θέωση!».

Κι έκλεισε με την ευχή: «Να δώσει ο Κύριος να μπορέσουμε να μεταφέρουμε την ελπίδα στις εκκλησιαστικές μας κοινότητες, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο! Εμείς οι Χριστιανοί τολμούμε να ελπίζουμε!»








Περιττό, βεβαίως, να αναφέρουμε ότι το πράγραμμα της Συνελεύσεως κυριαρχείται από συμπροσευχές και έμπλεες προτεσταντικού χαρακτήρα "χαριτωμένες" σκηνές που καταντούν σε ατυχή διακωμώδηση την υποτιθέμενη "ορθόδοξη μαρτυρία".




2 σχόλια:

cummulus είπε...

Καλά σοβαρολογούμε τώρα; Υπήρξε ορθόδοξος ιερέας σ΄αυτόν τον καρνάβαλο;; Αν είναι δυνατόν!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά με τέτοια συνέδρια και συναντήσεις.

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails