Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ξεκίνησαν οι εργασίες του ΚΕΚ

Ξεκίνησαν στήν Λυών οι εργασίες της 13ης Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών μέ κεντρικό ομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο. Το θέμα της ομιλίας του είναι "ως χριστιανοί τολμούμε να ελπίζουμε".



Το γενικό θέμα της Συνέλευσης είναι "Κεκλημένοι σε μια Ελπίδα εν Χριστώ". Το ζήτημα είναι βέβαια γιά ποιον "Χριστό" συνομιλούν οι εκπρόσωποι των "εκκλησιών" και σε ποιον "Χριστό" πιστεύουν.


Σκηνές από την προηγούμενη συνέλευση του ΚΕΚ στην Νορβηγία το 2003.
Πρωινή οικουμενική προσευχή υπό τους ήχους του σαξόφωνου!!!

Το επιχείρημα που προβάλλεται από τους ορθοδόξους οικουμενιστές –και που τονίστηκε και από τον Μακαριώτατο κ. Αναστάσιο– είναι η ανάγκη κοινής μαρτυρίας των χριστιανών γι την διατήρηση του χριστιανικού χαρακτήρα της Ευρώπης.

Υποβαθμίζεται, έτσι, και σχετικοποιείται η αλήθεια της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, που διασώζει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι Ευρωπαίοι, άλλωστε, απέρριψαν τον χριστιανισμό εξαιτίας του θλιβερού καχέκτυπου πού δημιούργησε και τους προέβαλε ο παπισμός και η προτεσταντική πανσπερμία. Αυτόν τον καταρρακωμένο και αποσυντεθειμένο θεολογικά «χριστιανισμό», που αδυνατεί να εκφέρει πνευματικό λόγο και να συγκρατήσει τα κύματα της απορρίψεως εκ μέρους των ίδιων των πιστών του τον αναγνωρίζουμε και τον καταξιώνουμε, τον «ανακηρύσσουμε» εκβιαστικά σε Εκκλησία και τον καθιστούμε σύμμαχό μας στην προσπάθεια θεραπείας των προβλημάτων που ο ίδιος προκάλεσε!!!





Εικόνες από την λατρευτική εκδήλωση της λήξεως της προηγούμενης Συνελεύσεως με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και τον Αρχιεπίσκοπο των Αγγλικανών


Ίσως τέτοιου είδους επιχειρήματα να έπειθαν τους αφελείς. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να πείσουν τον πιστό λαό, που με αμηχανία, απαρέσκεια, βαθύτατη θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθεί όλη αυτή την τραγελαφική παράσταση!!!



* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails