Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Προτεσταντική Εκκλησία δέχεται ομοφυλόφιλους ιερείς

Μεταφέρουμε την είδηση από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Romfea

Την απόφαση της να αποδέχεται ομοφυλόφιλους ιερείς, πνευματικούς και πρεσβυτέρους ανακοίνωσε μία προτεσταντική εκκλησία στην Ολλανδίας, όπως γράφει σήμερα η ολλανδική εφημερίδα Trouw.

Πρόκειται για την «Εκκλησία της Ιερουσαλήμ», μία από τις πολλές προτεσταντικές εκκλησίες της χώρας, η οποία έχει την έδρα της στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία και έχει λάβει τη σχετική απόφαση εδώ και ένα χρόνο, χωρίς όμως να τη δημοσιοποιήσει.

«Εάν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες συζούν με πίστη αγαπώντας ο ένας τον άλλο, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε αυτό», δήλωσε ο ιερέας Μαρκ Γιάνσενς στην εφημερίδα.

Η Εκκλησία, η οποία υπολογίζεται ότι έχει περίπου 32.000 πιστούς, αποφάσισε να επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους να υπηρετούν ως κληρικοί αφότου ένας από τους ιερείς της, ο Ρούαρντ Γκανζεβοορτ, ξεκίνησε μία ανοιχτή ομοφυλοφιλική σχέση το 2005 και αποπέμφθηκε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί είναι οι συνομιλητές μας και στο παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών. για αυτές τις εκκλησίες μας μιλούσε και ο κύριος Τσέτσης;
τα παιδιά μας να προσέχουμε και ο Θεός να μας φυλάει

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails