Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μετέωρα: Απέρριψε το έγγραφο της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας


      


Αναγνώστης μας, μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα και τον ευχαριστούμε θερμά. Είναι αλήθεια πως δεν πρέπει να αποσιωπήσουμε το θέμα. Τα Μετέωρα αποτελούν Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά ακόμα περισσότερο αποτελούν και μνημείο Πνευματικής κληρονομιάς και δεν πρέπει να αφήσουνε  τις δραστηριότητες ορισμένων ομάδων (μικρών και μεμονωμένων) να "παραμορφώσουν" και να "αλλοιώσουν" τον χαρακτήρα τους.Είναι κρίμα στο βωμό του χρήματος και του κέρδους να θυσιάζονται όλα χωρίς κανέναν περιορισμό. Θα επανέλθουμε στο θέμα και με επιπλέον πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες. Να αναφέρουμε μόνο πως το συγκεκριμένο έγγραφο περιέχει ορισμένες απαγορεύσεις για την προστασία του μνημείου, οι οποίες προτάθηκαν από τη 19η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Μήνυμα αναγνώστη:
Αξιότιμοι κύριοι σας ενημερώνω για το μεγάλο θέμα που προκύπτει στη Καλαμπάκα και στα Άγια Μετέωρα όπου (άκουσον άκουσον ) η δημοτική κοινότητα απορρίπτει την πρόταση της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και χαρίζει ασυδοσία κινήσεων και ελευθεριών στον καθένα που θέλει να ασκήσει το χόμπι της (αναρρίχησης κλπ )σε αρχαιολογικό χώρο σε βάρος και της θρησκευτικής συνείδησης κάποιων άλλων που έθεσαν να φυλάγουν πνευματικές Θερμοπύλες .Δηλαδή με λίγα λόγια εκεί που  ο Μοναχός ή η Μοναχή θα προσεύχεται ή θα κάνει τον κανόνα της ή θα ικετεύει τον θεό για όλους εμάς ,  από το πουθενά ο αναρριχητής θα κάνει την εμφάνιση του σαν τον φαντομά  , θα διασκεδάζει εκεί που χυθήκαν  και χύνονται δάκρυα μετανοίας  για όλη την οικουμένη,  εκεί που στους  ναούς και στα αρχονταρίκια ο καθένας μας ( ναι ο καθένας μας ακόμα κι αυτοί που κόπτονται για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής και τώρα γίνονται αρνητές καταπατόντας τους νόμους ) έχει αποθέσει τον πόνο του και περιμένει κι απ τους μοναχούς  την « μεσολάβηση»  στο Θεό Φτάνει πια η θυσία των  ιερών και οσίων στο βωμό της ψηφοθηρίας και της φτηνής πολιτικής Δεν μένει λοιπόν στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν να αποφασίσουν αγνοώντας νόμους και κανόνες και να χαράξουν τα μονοπάτια ανάβασης στον βράχο της Ακροπόλεως ΕΛΕΟΣ !!!!!!

Σας επισυνάπτω το σχετικό  κείμενο

Με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας για την πρόταση της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων : «Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails