Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΙΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Θα τον προτιμούσε "σιωπηλό" τον Μητροπολίτη Λεμεσού ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, καθώς δεν αρέσκεται στο να ακούει αντίθετες απόψεις. 
«Θα ήταν καλύτερα να παραμείνει σιωπηλός» σχολίασε. Είναι σωστό κάποιος, ανέφερε ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, να παραμένει πιστός σ’ αυτό που πιστεύει, ταυτόχρονα όμως διερωτήθηκε γιατί ο Μητροπολίτης Λεμεσού συμμετείχε στην έκδοση της εγκυκλίου από την Ιερά Σύνοδο.
Απέρριψε, επίσης, τα περί σκανδαλισμού των πιστών, στα οποία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού στη συνέντευξη του, υποδεικνύοντας ότι ο λαός έχει ορθή πίστη. «Όταν όλη η Ορθοδοξία διεξάγει θεολογικό διάλογο με την Καθολική Εκκλησία», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, «δεν μπορεί ένας πιστός να είναι πάνω από όλη την Ορθοδοξία», και επεσήμανε ότι Πάπας Βενέδικτος επισκέπτεται την Κύπρο ως προσκυνητής και όχι για συνομιλίες. Σημείωσε, επίσης, ότι ο Πάπας μπορεί να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού αν το επιθυμεί, καθότι πολλοί ξένοι ηγέτες είναι καθολικοί. 


Σε ό,τι αφορά στην εγκύκλιο ο Μητροπολίτης Λεμεσού ανέφερε ότι, «όλοι μας αποφασίσαμε να εκδοθεί μια εγκύκλιος προς το λαό για να μείνει ενωμένος με την Εκκλησία του, να μην ακούει τους παλιοημερολογίτες, οι οποίοι θέλουν να τον αποσπάσουν από την κανονική Εκκλησία. Εκείνο το οποίο δεν διασαφηνίστηκε στην εγκύκλιο είναι το ότι δεν είμαστε όλοι ενήμεροι και σύμφωνοι με την πρόσκληση προς τον Πάπα». 


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος "δικαιολογεί" μόνος όσους συμφωνούν με τις απόψεις του θεωρώντας ότι "οποιαδήποτε αντίδραση στην επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου είναι αδικαιολόγητη". Παρέπεμψε ακολούθως σε απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία είχε επισημανθεί ότι ο Πάπας δεν έρχεται στο νησί για να μας δώσει τις κακοδοξίες του, ούτε για να υπογράψει οποιαδήποτε συνθήκη με την Εκκλησία της Κύπρου και διερωτήθηκε για ποιο λόγο αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται δεν αντιδρούν και όταν επισκέπτονται την Κύπρο άθεοι και ειδωλολάτρες, όπως είπε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.

Ιλαρίων είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails