Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

Στην ... αντεπίθεση πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος μετά την προχθεσινή συνέντευξη του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, αλλά και γενικά για τα όσα είπε για την αίρεση του παπισμού.
Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! λέει ο λαός μας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μετά και την είδηση πως και άλλοι Αρχιερείς θα ακολουθήσουν τον Άγιο Λεμεσού, δηλώνει πως "κακώς, χείριστα, έπραξε ο Αγιος Λεμεσού που έκαμε δηλώσεις", και προσθέτει: “o ίδιος να πιστεύει ό,τι θέλει δικαιούται, αλλά δεν δικαιούται να βγαίνει στα ΜΜΕ και να σκανδαλίζει το λαό μας. Αυτή τη στιγμή εκείνος έκαμε σκανδαλισμό και όχι ο Πάπας” (!!!)
Ο Αρχιεπίσκοπος απειλεί, επίσης, με φιμώσεις, με απομόνωση και με "αναμέτρηση με την αστυνομία" όσους αντιτίθενται στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο και απαιτεί "πειθαρχία" στις συνοδικές αποφάσεις. Το μόνο το οποίο δεν σχολιάζει από την συνέντευξη του κ. Αθανασίου είναι τα όσα πατερικότατα και με σαφήνεια διατυπώνει για την αίρεση του παπισμού.
Αν ο Πάπας πηγαίνει στην Κύπρο μόνον ως προσκυνητής και ως προσκεκλημένης της Κυπριακής Κυβέρνησης τότε τι νόημα έχουν οι εκκλησιαστικές τιμές που θα του αποδοθούν; Θα τον προσφωνήσει και θα τον αποδεχθεί ως κανονικό Επίσκοπο και ως επικεφαλής κανονικής Εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος; Τότε όμως θα αναγνωρίσει ταυτόχρονα ως "κανονική" και την αίρεση του παπισμού.
Και για την αναγνώριση αυτή καμία συνοδική απόφαση δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails