Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Συνέδριο "οικουμενιστικής αγάπης" προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη διοργανώνουν οι παπικοί


Την Δευτέρα 16η Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιείται Διεθνές Συνέδριο από το τμήμα Άγιος Θωμάς Ακινάτης της Θεολογικής Σχολής της Αγίας Έδρας της Νοτίου Ιταλίας με τίτλο: «..Ἐγνώκαμεν καὶ πεπιστεύκαμεν τὴν ἀγάπην…, και θέμα: Ο διάλογος μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων και η συμβολή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στα 20 χρόνια της Πατριαρχίας του».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών, συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές ιταλοί και έλληνες: ο Επίσκοπος της Caserta κ. Pietro Farina συμφοιτητής του Πατριάρχου στη Ρώμη, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριος Γρινιεζάκης καθηγητής της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, ο κ. Βασίλειος Κουκουσάς καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο κ. Γρηγόριος Λιάντας επικ. καθηγητής της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Edoardo Scognamiglio καθηγητής της σχολής, περιφερειάρχης των Φραγκισκανών της νοτίου Ιταλίας και σύμβουλος του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την Οικογένεια και ο Don Andrea Palmieri βοηθός του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών και γραμματέας της επιτροπής για τον θεολογικό διάλογο μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων.

Μήνυμα θα αποστείλει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ κ. Βαρθολομαίος.

Μεταξύ των προσκεκλημἐνων, εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Γενναδίου, είναι οι εκπρόσωποι από όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες της Ιταλίας, οι πρέσβεις και οι πρόξενοι της Ελλάδος, της Τουρκίας, της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγία Έδρα τη Ρώμη και τη Νάπολη, αλλά και οι πρέσβεις όλων των βαλκανικών χωρών και της Ρωσίας, οι ελληνικές κοινότητες της Νάπολης, η ομοσπονδία των ελληνικών κοινοτήτων της Ιταλίας, καθολικές μοναστικές αδελφότητες και εκπρόσωποι όλων των Θεολογικών Σχολών και Πανεπιστημίων της Αγίας Έδρας.


πηγη: Αmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails