Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Νέα οικουμενιστική συνάντηση

Από 15-22 Ιουλίου συνέρχεται στην Λυών η 13η Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ) μέ θέμα "Καλεσμένοι στήν μία Ελπίδα εν Χριστώ". Το ΚΕΚ είναι κάτι ανάλογο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου η ορθοδοξία συμφύρεται καί μοιράζεται την "αλήθεια" με την προτεσταντική πανσπερμία της πληθώρας των ομολογιών.
Στήν Συνέλευση θα πάρουν μέρος αντιπρόσωποι 150 "εκκλησιών" - μελών του ΚΕΚ, των Ορθοδόξων, των Αγγλικανών, των Προτεσταντών και των Παλαιοκαθολικών. Οι Ρωμαιοκαθολικοί μετέχουν ως παρατηρητές.
Η κεντρική ομιλία της Συνελεύσεως θα γίνει απο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.Εικόνες από προηγούμενες Συνελεύσεις του ΚΕΚ. Αυτή είναι η μαρτυρία μας ως Ορθοδόξων!!!

Περίσσότερα γιά το πρόγραμμα της Συνελεύσεως μπορείτε να δείτε στο http://assembly.ceceurope.org/ και στο http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails