Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ "ευλογεί" τους γάμους ομοφυλοφίλων


Σαν ένα "σύστημα πολλαπλών επιλογών" φαίνεται να φαντάζεται την "εκκλησία" του ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Rowan Williams, όπου θα μπορεί κανείς να αποδέχεται και να επιτελεί ή όχι γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλών.
Το όλο ζήτημα προκαλεί διχασμό στους κόλπους των Αγγλικανών και απειλείται ακόμη και σχίσμα.
Η είδηση για την απόφαση του Rowan Williams έκανε τον γύρο του κόσμου και αναδημοσιεύθηκε σε έγκριτες εφημερίδες και ιστοτόπους. Μεταφέρουμε εδώ την είδηση από την εφημερίδα Καθημερινή:


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ναι σε γάμους μεταξύ γκέι

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ενα σύστημα «δύο ταχυτήτων» θα πρέπει να αποδεχθεί διεθνώς η Αγγλικανική Εκκλησία για να μπορέσει να συστεγάσει τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με τους γκέι κληρικούς και τους γάμους ομοφυλοφίλων. Τη δήλωση έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, σε μια προσπάθεια να κρατήσει ενωμένο το ποίμνιο. Ο Ρόουαν Ουίλιαμς περιέγραψε στην ιστοσελίδα του τις σκέψεις του για το διχασμένο σώμα των πιστών. Κατά την πρόσφατη σύγκληση της ιεράς συνόδου της Επισκοπικής Εκκλησίας, της αμερικανικής πτέρυγας της Εκκλησίας, αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως» στους γάμους των γκέι, γεγονός που εξόργισε τους πιο παραδοσιακούς αγγλικανούς πιστούς.


Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ στην Πατριαρχική λειτουργία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails