Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει τις βιαιότητες

Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει τις βιαιότητες εις βάρος των πιστών στην Πάφο.

Η επίσημη Εκκλησία της Κύπρου όχι!!! Είναι μάλιστα ο ηθικός αυτουργός τους.

Μεταφέρουμε από το SIGMA LIVE την αντίδραση του κ. Τάσου Μητσόπουλου εκ μέρους του ΔΗΣΥ:

Η Αστυνομία δεν έχει ανάγκη από οποιονδήποτε τρίτο κακόπιστο να τη δυσφημίσει ή να υπονομεύσει το κύρος της και να καταρρακώσει την εικόνα της, γιατί σίγουρα μόνη της τα καταφέρνει καλύτερα, ανέφερε ο Επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη Χλώρακα.

Ο κ. Μητσόπουλος χαρακτήρισε τα γεγονότα «τραγελαφικά» και ανέφερε ότι «τα όσα είδαμε να διαδραματίζονται χθες στη Χλώρακα αποτελούν μια λαμπρή επίδειξη επαγγελματισμού, αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας εκ μέρους της Αστυνομίας μας. Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με πυγμή και αποφασιστικότητα τα ταραχοποιά και τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν να διασαλεύσουν τη δημοκρατία και την κοινωνική ομαλότητα στην πατρίδα μας».

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «είναι ώρα να σοβαρευτούμε», πρόσθεσε ωστόσο ότι «και να το θέλουμε δεν μπορούμε, αφού αυτά που είδαμε να συμβαίνουν στη Χλώρακα, είναι για γέλια και για κλάματα».

Οπως ανέφερε, πρόκειται για εικόνες που δεν τιμούν μια σύγχρονη, ανοικτή και φιλελεύθερη κοινωνία προόδου.

«Μπορεί πολλοί να διαφωνούν με την εκδήλωση διαμαρτυρίας μελών παραθρησκευτικών οργανώσεων και μεταξύ αυτών διαφωνώ και εγώ. Όμως, το δικαίωμα ελεύθερης συνάθροισης και της έκφρασης αντίθετης άποψης είναι θεμελιώδες, δημοκρατικό και ανθρώπινο δικαίωμα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι ούτε η ορθή πίστη αλλά ούτε η κοινωνική γαλήνη στην Κύπρο κινδυνεύουν από μια δράκα μοναχών και λαϊκών που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν με το συγκεκριμένο τρόπο.

Ο κ. Μητσόπουλος, κάλεσε, επίσης, τη συντεταγμένη Κυβέρνηση να εκφράσει την έντονη αποδοκιμασία της για τα «θλιβερά επεισόδια» που εκτυλίχτηκαν χθες στη Χλώρακα και εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς.

Εξέφρασε, παράλληλα, ικανοποίηση για την πρόθεση της ηγεσίας της Αστυνομίας να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά και αμέριστη συμπαράσταση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που «με μοναδικό τους «όπλο» τις κάμερες, προσπάθησαν να μεταφέρουν αυθεντική ενημέρωση και εικόνα στους πολίτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails