Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Και νέες απειλές από τον Μητροπολίτη Πάφου

Συνέχεια στις προκλήσεις και τις απειλές έδωσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος με δηλώσεις του στον κυπριακό σταθμό ASTRA. Απείλησε με τιμωρία τους δύο μοναχούς της Μονής Σταυροβουνίου που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες εναντίων του διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς ισχυριζόμενος πως δεν μπορούν δυο μοναχοί να επιβληθούν σε ολόκληρη την Ορθοδοξία. Ο ίδιος βέβαια διατηρεί για τον εαυτό του κάθε δικαίωμα επιβολής με την χρήση αστυνομικής βίας και ξυλοδαρμών!
Κανείς, βεβαίως, δεν έχει το δικαίωμα επιβολής στην ορθοδοξία, όποιος και αν είναι αυτός.
Κατά τον Μητροπολίτη Πάφου, όμως, δεν έχει καν το δικαίωμα εκφοράς άλλης γνώμης και διαμαρτυρίας. Όποιος διαφωνεί και το εκφράζει θα πρέπει να τιμωρείται!!!
Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη έχουν ως εξής:
Ο Πάφου Γεώργιος δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι τα συγκεκριμένα άτομα παραβίαζαν το δικαίωμα άλλων πιστών να μπουν στην εκκλησία, και στήριξε την ενέργεια της αστυνομίας να τους συλλάβει.
Τόνισε παράλληλα ότι η κυπριακή εκκλησία είναι ηθικά υπόχρεη να παραχωρεί μια εκκλησία στους καθολικούς για τα μυστήρια τους, όπως οι καθολικοί πράττουν για τους Ορθόδοξους σε άλλες χώρες.
Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι δεν μπορούν δυο μοναχοί από το Σταυροβούνι να επιβληθούν σε ολόκληρη την Ορθοδοξία η οποία αποφάσισε το διάλογο με την Καθολική εκκλησία.
Γνωστοποίησε μάλιστα ότι, βάσει του καταστατικού της Εκκλησίας, οι δύο μοναχοί πιθανό να υποβληθούν σε τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails