Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Στον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης




Σειρά επαφών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ. Τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τον διαθρησκειακό διάλογο.
Το Σάββατο ο κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα επισκεφθεί το Museum of Biblical Art και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λίνκολν Σέντερ για να παρακολουθήσει ειδική συναυλία για την ειρήνη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10χρονα του Δημητρίου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αμερικής.
Την Κυριακή θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και μετά το γεύμα θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον.

Σε όλες τις συναντήσεις, εκτός από τα μέλη της συνοδείας του, παρίσταται και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δυστυχώς! Η θετική κατά τα άλλα επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ, που του εδωσε τεράστιο κύρος, επισκιάσθηκε με φοβερά οικουμενιστικά ατοπήματα εκ μέρους του Παναγιότατου.

Συμπροσευχήθηκε με αλλόθρησκους σε συναγωγή και με Παπικούς και άλλους αιρετικούς στο Ιησουητικό πανεπιστήμιο Φόρνταμ της Νέας Υόρκης.

Ακόμη χειρότερα! Είπε στους Εβραίους ότι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι πιστεύουν δήθεν στον ίδιο Θεό (λες και βαφτίσθηκαν οι Εβραίοι χριστιανοί ή εμείς, Θεός φυλάξοι, αρνηθήκαμε το Χριστό!).

Παράλληλα απεκάλεσε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης "πρεσβύτερο αδελφό" της Ρώμης και τον Παπισμό "αδελφή Εκκλησία".

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails