Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Από τον Άννα στον Καϊάφα οι ομολογητές ιερείς και μοναχοί στην Κύπρο

Την διενέργεια ανακρίσεων για τις διαμαρτυρίες των κληρικών και μοναχών στην Πάφο απεφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου για να τους επιβληθούν οι "προνοούμενες ποινές".
Και αναρωτιόμαστε ποιες ποινές μπορεί να "προβλέπονται" για την ελεύθερη έκφραση αντίθετης άποψης!!!
Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Συνόδου έχει ως εξής:

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Τρίτη 27 Ὀκτωβρίου, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἀσχολήθηκε μὲ τὰ ἀκόλουθα θέματα:
1) Ἐξέτασε τὰ γεγονότα ποὺ συνέβησαν στὴν Πάφο κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Συνάντησης τῆς Μικτῆς Ἐπιτροπῆς γιὰ τὸ διάλογο μεταξὺ Ὀρθοδόξων καὶ Ρωμαιοκαθολικῶν ἀπὸ μερίδα κληρικῶν καὶ μοναχῶν καὶ ἀνέθεσε στοὺς Μητροπολίτες Τριμυθοῦντος, στὸν ὁποῖο ὑπάγονται οἱ κληρικοί, καὶ Κιτίου, στὸν ὁποῖο ὑπάγονται οἱ μοναχοί, ὅπως διενεργήσουν ἀνακρίσεις, ἐπιβάλουν τὶς προνοούμενες ποινές, καὶ ἐνημερώσουν πρὸς τοῦτο τὴν Ἱερὰ Σύνοδο. Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος θὰ ἀποφανθεῖ τελικώς.
2) Συνέχισε τὴν κατ’ ἄρθρον ἐξέταση  τοῦ νέου Προσχεδίου τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Ἐξετάσθη τὸ κεφάλαιο τῆς Ποινικῆς Δικονομίας στὴν παρουσία τοῦ κ. Ἀλέκου Μαρκίδη, ὁ ὁποῖος ἔδωσε τὶς ἀπαραίτητες ἐπεξηγήσεις.

Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Κύπρου
27 Ὀκτωβρίου 2009.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA KΑΘΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
______________________________
Μετά την καταδίκη του, στην απολογία του, ο Σωκράτης εισηγήθηκε ως τιμωρία να σιτίζεται δωρεάν στο πρυτανείο της πόλης. Με άλλα λόγια προκάλεσε ανοιχτά τους δικαστές του και χωρίς περιστροφές τους είπε: Με καταδικάσατε για κάτι που θα έπρεπε ουσιαστικά να με αμείψετε. Αφού, λοιπόν, η Εκκλησία της Κύπρου απεφάσισε να παραπέμψει σε ανακρίσεις τους ηρωικούς ιερείς και ομολογητές μοναχούς που έσωσαν κυριολεκτικά την τιμή της εξαιτίας των οικουμενιστικών ακροβατισμών των ιεραρχών της ευσεβάστως υποβάλλουμε την ακόλουθη εισήγηση: Οι μεν κληρικοί να τιμηθούν με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και να επαινεθούν με συνοδική εγκύκλιο που να διαβαστεί σε όλους τους ναούς της Κύπρου. Στους δε μοναχούς Σταυροβουνίου ας απονεμηθεί το παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου. Παράλληλα με την παρασημοφορία των καλών αυτών πατέρων η Σύνοδος ας παρασημοφορήσει ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα τους λαικούς Κυπρίους και Ελλαδίτες που διαδήλωσαν ειρηνικά προσευχόμενοι εναντίον του Παπισμού (και όχι εναντίον των διαλόγων όπως συκοφαντικά οι διώκτες τους ισχυρίζονται.) Οσο για τον εν Χριστώ αδελφό μας που τόσο αγάπησε την πίστη μας ώστε βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός ας βολιδοσκοπηθεί αν ενδιαφέρεται να εκπροσωπεί με Ιεράρχες και τον κ. Τσελεγγίδη την Εκκλησία της Κύπρου στο διάλογο με τους Παπικούς. Καταρχήν ως εκδήλωση μεταμέλειας εκ μέρους των διωκτών του για τον προπηλακισμό που υπέστη για να ομολογήσει την αλήθεια της Εκκλησίας. Και ύστερα επειδή ως πρώην Παπικός ιερέας και νυν ζηλωτής ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει όσον ελάχιστοι τα δεδομένα που αφορούν την Παπική αίρεση.

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails